JÍDELNÍČEK
denni_rozvrh

NABÍZÍME VÁM OBĚDY
V BIO KVALITE OD
FIRMY BIONEA

31.1.2022 (PONDĚLÍ)

Polévka

zeleninová polévka s rozšlehaným vejcem
zeleninový bujón*, cibule*, řepkový olej*, lahůdkové droždí, mrkev*, celer*, petržel*, bobkový list*, kopr*,
petrželová nať*, mořská sůl, rýže*, vejce*

Obsažené alergeny: 9, 3

Hlavní jídlo

robi placičky se saturejkou, bramborová kaše, ledový salát s kukuřicí a klíčky červené řepy
cibule*, řepkový olej*, robi, vejce*, sýr*, saturejka*, špaldová mouka*, strouhanka*, mořská sůl, brambory*,
máslo*, mléko*, ledový salát*, kukuřice, klíčky červené řepy, olivový olej*, vinný ocet*, třtinový cukr*

Obsažené alergeny: 1š, 3, 7, 11

1.2.2022 (ÚTERÝ)

Polévka

kuřecí polévka se semínky quinoa
vývar z kuřete z ekofarmy Trněný Újezd, cibule*, mrkev*, celer*, petržel*, kedlubna*,
quinoa*, petrželová nať, mořská sůl

Obsažené alergeny: 9

Hlavní jídlo

krokety z mořské štiky, vařené brambory, jogurtový dip s koprem
mořská štika, koření rybáře Svena*, citrónová šťáva*, řepkový olej*, cibule*, vejce*, rýže*, strouhanka,
petrželová nať, mořská sůl, brambory*, bílý jogurt*, kopr*, mořská sůl

Obsažené alergeny: 4, 3, 7, 1p, 11

PROČ BIOPOTRAVINY?

Jsme si vědomi, že nejpřirozenější stravou, kterou můžeme dětem i dospělým nabídnout, představují pokrmy vytvořené z biopotravin. Proto suroviny používané pro výrobu jídel pocházejí ve většině případů z ekologických farem.

Cena oběda 95 Kč

Cena svačinky 20 Kč

2.2.2022 (STŘEDA)

Polévka

čočková polévka s kysaným zelím
zelená čočka*, cibule*, česnek*, mrkev*, petržel*, kysané zelí*, bobkový list*,
koření paprika*, mletý kmín*, řepkový olej*, špaldová mouka*, mořská sůl

Obsažené alergeny: 1š

Hlavní jídlo

těstoviny po venkovsku
mleté hovězí a vepřové maso*, řepkový olej*, cibule*, drcená rajčata*, rajčatový protlak*, česnek*,
červená a bílá fazole*, petrželová nať, mořská sůl, kravský sýr*, těstoviny*

Obsažené alergeny: 7, 1p

3.2.2022 (ČTVRTEK)

Polévka

hovězí vývar s kapustovým kapáním
vývar z kostí, mrkev*, celer*, petržel*, mořská sůl, kapání: vejce*, česnek*, kapusta*,
pšeničná mouka*, mořská sůl

Obsažené  alergeny: 9, 3, 1p

Hlavní jídlo

smažené krůtí řízečky, šťouchané brambory s cibulí, mrkvový salát
krůtí prsa, pšeničná mouka*, vejce*, strouhanka, mořská sůl, řepkový olej*, cibule*,
brambory*, salát: mrkev*, citrónová šťáva*, třtinový cukr*

Obsažené alergeny: 1p, 3, 11

28.1.2022 (PÁTEK)

Polévka

zeleninová polévka s fazolkami adzuki
adzuki*, brambory*, mrkev*, celer*, petržel*, pórek*, zeleninový vývar*, olej řepkový*, mořská sůl,
špaldová mouka*, majoránka*, petrželová nať*

Obsažené alergeny:9, 1š

Hlavní jídlo

květákový mozeček s vejci a cibulovou natí, vařené brambory
cibule*, řepkový olej*, květák, vejce*, cibulová nať*, mořská sůl, brambory*

Obsažené alergeny: 3

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice EU 1169/11

1 Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky z nich (kromě glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy, maltodextrinů na bázi pšenice, glukózových sirupů na bázi ječmene, obilnin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu)
Podskupiny:
1p – obilnina obsahující lepek – pšenice
1ž – obilnina obsahující lepek – žito
1j – obilnina obsahující lepek – ječmen
1o – obilnina obsahující lepek – oves
1š – obilnina obsahující lepek – špalda
1k – obilnina obsahující lepek – kamut
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich (kromě rybí želatiny použité jako nosič vitamínových nebo karetonoidních přípravků)
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj, včetně laktózy (kromě syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů,
včetně ethanolu zěmědělského původu, laktinolu)
8 Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,
para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich (kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických
destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).
Podskupiny:
8a – skořápkové plody a výrobky z nich – mandle
8b – skořápkové plody a výrobky z nich – lískové ořechy
8c – skořápkové plody a výrobky z nich – vlašské ořechy
8d – skořápkové plody a výrobky z nich – kešu ořechy
8e – skořápkové plody a výrobky z nich – para ořechy
8f – skořápkové plody a výrobky z nich – pistácie
8g – skořápkové plody a výrobky z nich – makadamie
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg,l, vyjádřeno SO2
13 Vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich